Megújult városhonlap
2011. április 23. írta: kristoforo

Megújult városhonlap

Örömmel konstatáltam a minap, hogy megújult a siklos.hu. Az előző verzióhoz képest egy tetszetősebb, átgondoltabb felülettel találjuk magunkat szembe. Külön meglepetésként ért, hogy elérhető az oldalról a Siklósi Napló című városi kiadvány is.

Egy valamit hiányolok azonban, hogy keresni kell a tartalmat. Sokkal informatívabb lenne, ha a kezdőoldal nem csak egy díszes nyitóoldal lenne, hanem már az is nyomná az arcunkba a friss kontentet. Minden esetre jobban tetszik, mint a korábbi verzió. Az joomlán alapult, gondolom ez is. Szóval egy informatívabb kezdőoldalt leszámítva alapjában véve jó az irány. A felhasználóbarátságon lehetne még javítani, de azon nagyon. De azért tetszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://siklos.blog.hu/api/trackback/id/tr822849438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Siklós Város 2011.04.26. 15:23:57

Szia,

Örömmel olvastam a bogbejegyzésed. Igyekszünk megfogadni tanácsodat!
A felhasználó barátság élményén szerinted hogy tudnánk emelni?

Üdv,
Bárdó

kristoforo 2011.04.27. 16:48:17

@Siklós Város:
Szia Bárdó!
Az attól függ, jelenleg nagyon el vagyok veszve az oldalon, mert én mint városlakó elsősorban a friss tartalmat keresem az oldalon, hogy mik a legújabb felhívások, hírek, aktualitások. Rendben, hogy erre a 'városlakó' menü szolgál, de ott sem a legújabb tartalomra van kihegyezve a felület, hanem egy átfogó képet nyújt, ami jó dolog. Én a magam részéről egy 5-10 hivatkozásból álló felsorolást látnék szívesen, ami a legújabb bejegyzések címét foglalná magába. Így aki oda téved, egyből láthatja, hogy mik a friss dolgok, nem kell keresgélni. Talán érdemes lenne beáldozni erre a jobb oldali hasábot és a városháza kép helyére betenni egy ilyen funkciót.
Persze nyilván való, hogy egy városi honlap a turisták, távolról ide tévedők számára is készül informatívnak, jó benyomást keltőnek kell lennie. És még egy valami, jól látom, hogy a Fürdő csak egy piciny linket kapott a főoldalon, sehol máshol nem található, a Turizmus oldalról végképp nem vezet oda link. Vagy rosszul látom?

kristoforo 2011.04.27. 16:50:53

@kristoforo:
Mármint a jobb oldali hasáb alatt a főoldali hasábot értettem. Ez a linklista meg a blogokon előforduló legutóbbi bejegyzések nevű sibebar doboz elvén működne. Egyébként továbbra is Joomla fut az oldal alatt?

Siklós Város 2011.04.29. 05:47:05

Szia,

Igazad van. Ez is a terv. egy kis időt kérek, mert a migráció és az új dolgok feltöltése kicsit lassan megy, de reményeim szerint pár napon belül sokkal több anyag lesz fent.

Amúgy most nem joomla hanem webgui-s a motor alatta, ami egy nagyon profi rendszer.

www.webgui.org

Majd jelentkezem ha valami változás lesz :)

Köszi az észrevételeket!

Bárdó
süti beállítások módosítása