Adótartozók
2012. április 03. írta: kristoforo

Adótartozók

Mint már korábban is lehetett hallani róla, a siklósi képviselő testület nemrég - egy korábbi törvénymódosításnak megfelelően - megszavazta, hogy a Siklóson adóhátralékot felhalmozó cégek és magánszemélyek listáját nyilvánosságra hozzák. Az ügy legfrissebb fejleménye, hogy az adósok listája ténylegesen fel is került az internetre. Nyilvánvalóan a testület célja nem a nem fizetők lejáratása volt a kinyilatkoztatással, hanem az adófizetési morál javítása. A tudatosan nem fizetők egy része valószínűleg elszégyenli magát és befizeti a sarcot, akinek azonban anyagi helyzetéből kifolyólag esélye sincs rendezni tartozásait, annak valószínűleg megroppant anyagi helyzetét csak tetőzi az "erkölcsi megszégyenülés bélyege". Az intézkedés tehát roppant kínos témát piszkál, nem beszélve arról, hogy egyesek szerint az interneten nyilvánosságra hozott adatok személyiségi jogokat is sérthetnek.
Látnunk kell azonban, hogy erre a hercehurcára egyáltalán nem lenne szükség ha olyan világban élnénk, ahol az akinek lehetősége van, befizeti a rá kiszabott adóhányadot és fel sem merül benne a tudatos adóelkerülési szándék. Addig is azonban fizetik a többiek is helyettük.
Most már csak az kellene, hogy senkinek se jelentsen anyagi megterhelést a kiszabott helyi adók befizetése, de azt hiszem ez a jelenlegi Magyarországon még jó darabig sokak számára csak álom marad.

A bejegyzés trackback címe:

https://siklos.blog.hu/api/trackback/id/tr704361816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

siklósi ember (törölt) 2012.04.04. 21:50:32

Engem zavar , mert én fizetem rendesen. Igenis tudjam miért nem fejlődik a város és miért nem fizetik a számlákat. A Kalmár szerinted rászoruló? Te is a listán vagy esetleg? undorító az egész!!!

kristoforo 2012.04.05. 19:57:21

Nem vagyok a listán, de azért egy két név olvasása közben jót derültem. Lám-lám futná rá, de nem érdekli, nem fizeti, mert úgy gondolja megteheti. Igen, így tényleg könnyebb.
És félre értés ne essék, nem azokról van szó, akik azért nem fizetnek, mert inkább fűtésre, parizerre, vagy a gyerek iskoláztatására kell a pénz, és adóra már tényleg nem futja. Ott tényleg érthető a dolog. De aki részletfizetést, haladékot vagy segítséget kért, azok nem is kerültek fel a szégyenfalra. Úgy tudom.
süti beállítások módosítása