Szabad a pálya
2012. március 02. írta: kristoforo

Szabad a pálya

Hallani lehetett már pár napja pletyka szinten, hogy a Siklósi Önkormányzat és a Gámán Kft között 2005-ben megkötött parkolóhelyek üzemeltetéséről szóló szerződés felmondásra került. Ma azonban a bamaponthun megjelent cikk tanulsága szerint a pletyka igaznak bizonyult. Mostantól ingyenesen parkolhatunk Siklóson.

Egy hónappal ezelőtt írtuk itt a blogon, hogy a Felszabadulás utca idei rekonstrukciója miatt a felújított szakaszon megszűnnek a fizető parkolóhelyek, cserébe a kórházzal szembeni kavicsos parkoló fizető parkolóvá válik. Úgy néz ki ez az állapot nem tartott sokáig, és a tíz éves koncessziós szerződéssel rendelkező Gámán Kft a Bama.hu szerint felbontotta a szerződést. Hogy pontosan mi is áll az ügy mögött nem tudni, minden esetre felvetődik a kérdés, valóban ingyenes is marad a parkolás városunkban, vagy átveszi az üzletet más cég, esetleg az önkormányzat?

A jelenlegi képviselő testület a 2010-es önkormányzati választások után egyszer már kísérletet tett a meglévő szerződés felbontására, azonban a terv akkor kudarcba fulladt. Dr. Marenics János polgármester akkor azt tervezte, hogy a város saját kezébe veszi az irányítást, a parkolás továbbra is fizetés köteles marad, viszont az így befolyt összegek a város kasszáját gyarapítanák, amit teljes egészében a sport és kulturális egyesületek támogatására fordítanának. Ez az elképzelés manapság is megállná a helyét, tekintettel arra, hogy az utóbbi időszakban a városvezetés jelentősen csökkentette a kulturális és sport egyesületeknek nyújtandó támogatást a nehéz anyagi helyzetre hivatkozva.

Tényleg ingyenes marad a parkolás? Azt hiszem a jelenlegi szorult gazdasági helyzetben, több milliárdos adóssággal a nyakán a városvezetés nem engedheti meg magának, hogy ne tegye rá a kezét a parkolási díj nyújtotta extra bevételre. Minden esetre nem volna túl nagy baj, ha nem sarcolnák ezzel is az embereket.

Nektek mi a véleményetek a dologról?

A bejegyzés trackback címe:

https://siklos.blog.hu/api/trackback/id/tr804285132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása