Megnyitott a Thermal Spa Siklós
2010. augusztus 07. írta: kristoforo

Megnyitott a Thermal Spa Siklós

Hosszú huza-vona után végre megnyitotta kapuit a megújult siklósi fürdő. Az alapkőletételnél még május elsejei megnyitásról volt szó (erre határozottan emlékszem) mondván, hogy nem telhet el két nyár Siklóson fürdő nélkül. Aztán jöttek a régészek, és az átadás szépen tolódott, július 24-én már majdnem kinyitott a strand, de az utolsó pillanatban még egy újabb két hetes csúszást követően végül augusztus 6. lett a végső dátum (persze, még a 9 órai kezdés is kitolódott délután 2 órára, hogy ne menjen minden simán, a hivatalos szervek kötözködtek még egy picit). Így röviden összefoglalva kacifántosan hangzik a történet, ami valójában az is, pedig még nem is említettük a politikai csatározásokat, és egyéb megszokott, furcsa, várható, kiszámítható fejlemények sorát, de ebbe most inkább nem bonyolódnánk még jobban bele.

Fotó: Bama.hu - Még több fotó itt.

Félreértések elkerülése végett rögtön leszögeznénk. Kell-e Siklósnak ez a fürdő? Igen, kell. Megérte felvenni ezt a temérdek mennyiségű hitelt? Szerintem igen. Ölbe tett kézzel ücsörögve várni, hogy a sülthal magától az asztalunkra kerül, badarság. Csak az lehet sikeres, aki mer, próbálkozik, és egy ilyen próbálkozás kétféle képpen sülhet el. Vagy pofára eséssel, vagy sikerrel, remélem Siklósnak ez utóbbiból több jut majd.

És akkor a határidő vs. minőség. Szokás szerint egy beruházásnál a cél, hogy a lehető legjobb minőségben a leghamarabb elkészüljön a nagy mű. Mivel átadáskor leginkább csak az átadás időpontja a fontos, ezért jó magyar szokás szerint gyorsan összebasszuk az építményt azt jólvan, ha meg panaszkodnak a minőségre, majd jól lezsírozzuk egy kis csúszópénzzel. Nem is értem, miért nem lehet normális határidővel kiírni egy pályázatot, a csúszást a régészekre fogni meg badarság. Kérem szépen úgy kell kalkulálni a határidőkkel, hogy az előre nem várható csúszások is beleférjenek, szerintem ehhez kell a szaktudás, stb. Ezzel elkerülhetők a kínos magyarázkodások és pár ősz hajszál. Vagy tévednék? Nagy baj lett volna, ha csak őszre készül el a komplexum? Ki tudja, tény hogy megnyitónak jobb a nyár, mert a fenét se érdekelné télen, de szerintem kibírták volna a siklósiak még egy darabig fürdő nélkül, aki strandra vágyik, az strandolhat a környéken. Az előzőleg tervezett (beharangozott) határidőt nem sikerült betartani, ez nyilvánvaló, még ha a szerződés szerint nem is történt csúszás. Az pedig, hogy milyen lett a fürdő minősége, majd évek múlva kiderül. Mint ahogy az is, hogy mennyire jöttek be a városvezetés húzásai ez ügyben, és sikerül e visszafizetni a kötvénykibocsátás során felhalmozott adósságokat. Őszintén reméljük, hogy igen. És sok sikert kívánunk a fürdő üzemeltetéséhez. Gratulálunk a városvezetésnek, hogy belevágtak, köszönjük. Kell a pezsgés, hogy valami felkavarja az állóvizet.

Már csak egy jobb weboldal kellene a Thermal Spa Siklósnak, ugyanis a jelenlegi, khmm hát mit is mondjak, szánalmas. Különös képpen a ronda, de izgő-mozgó flash fejlécével. A tartalomról már nem is beszélek. Emberek 2010-et írunk. Talán majd egyszer Siklóson is...

A bejegyzés trackback címe:

https://siklos.blog.hu/api/trackback/id/tr522205608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása