Szennyvíz projekt - sokadik felvonás
2012. július 19. írta: kristoforo

Szennyvíz projekt - sokadik felvonás

Megjelent ma egy hír a sikloshirado.hu weboldalon, miszerint:

Eredményesen zárult a napokban a siklósi szennyvízközmű beruházás kivitelezői közbeszerzési eljárása. A szennyvíztisztító telep nyertes ajánlattevője az „ABI 2012 Konzorcium”, míg a szennyvízcsatorna építésének a „Tenkes 2012 Konzorcium” lett. A szerződéskötésekre jövő csütörtökön kerül sor.

Úgy néz ki, most már végleg sínre került a dolog, annál is inkább, mert a május 23-án megtartott Viziközmű Társulati taggyűlésen Pozsonyi István által felvázolt menetrend szerint is július végi szerződés és augusztusi munkakezdés lett kihirdetve. Tehát azt mondhatjuk, most már tényleg nem csúsztak az események, szemben az egy évvel korábban beharangozottakhoz képest. Akkor ugyanis a polgármester még tavaly őszi munkakezdésről tájékoztatta a lakosságot, ami nem jött össze, de ma már tudjuk, hogy ez az új kormány beruházásstopjának, és jogszabály változtatásának volt köszönhető.

Pozsonyi István azt is elmondta még májusban, bízik benne, hogy a jelenlegi határidők tarthatóak lesznek. Ezek szerint 2013 októberére készülhet el az új szennyvíztelep, a jelenlegi mellett. Ekkortól lehet beüzemelni, és elindítani a fél éves próbaüzemet. Két hónapja a projekt befejezésének tervezett befejezési határideje próbaidőstül, mindenestül 2014. május 2. Hát majd meglátjuk mi sül ki belőle.

Addig azonban jöhet az építkezés. Megvan tehát a két nyertes konzorcium, mely külön-külön pályázhatott a szennyvíztelep és a még nem csatornázott területek szennyvízhálózatának kiépítésére. A munkálatok (várhatóan még augusztus folyamán) a Felszabadulás és a Váralja utcákban kezdődnek, hogy minél hamarabb folytatható legyen a félbehagyott belvárosi rekonstrukció, és a váraljai ivóvízbázis védő fejlesztés. Siklós belvárosa tehát már csak hetekig lesz látható ebben a formában, majd várhatóan hónapokra feltúrják, hogy végül pofásabb legyen.

Sajnos a fent idézett cikk nem részletezi pontosan, hogy a két nyertes konzorcium mögött milyen cégek állnak, de majd idővel egészen biztosan ezekre is fény derül. Ha tippelnem kellene a nevek felépítéséből arra tippelnék a két konzorciumot hasonló vállalatok alkothatják.

Zárszóként a májusi taggyűlésről még annyit, hogy hangulatát tekintve hasonlított az egy évvel korábbihoz. Annyival fűszerezve, hogy pár nappal az esemény előtt ismeretlen emberek uszító röpcédulákat dobtak név nélkül a postaládákba, azonban a gyűlésen már nem hozakodtak ezzel a témával. A végén pedig szokásukhoz híven Kőhegyi és Józsi Úr már megint megölte a bulit. Köszönjük...

A bejegyzés trackback címe:

https://siklos.blog.hu/api/trackback/id/tr894666660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása