Parkolópályán
2012. január 27. írta: kristoforo

Parkolópályán

Felkerült a január végi testületi ülés anyaga a városi honlapra. Az anyag harmadik pontjában a fizető parkolóhelyek módosításáról esik szó. A jelenlegi rendszer szerint 2005 nyara óta a Gámán Kft. üzemeltetésében történik a városi parkoltatás. Három évig még biztosan, ugyanis a hét évvel ezelőtti szerződésben 10 éves koncessziós megállapodás született. De lássuk csak röviden, hogy mi is az aktualitás.

Az elnyert belvárosi rekonstrukciós pályázat 2012-es ütemében a Felszabadulás utca Postától Mária utcáig tartó szakasza ölt megújult formát (korábban ugye a Mária utca, a Dózsa György utca Posta és Szabadság utca közötti szakasza illetve a Felszabadulás utca benzinkút és Posta közötti szakasza újult meg). A testületi anyaghoz mellékelt tervrajzból kitűnik, hogy az ígéreteknek megfelelően szűkített úttest kerül megépítésre, a Posta felőli oldalon a parkolókat kerékpárút váltja fel, így gépjárművel csak az úttest másik oldalán lesz lehetőség parkolni, ami viszont ingyenes lesz. Ezt kompenzálandó, viszont a kórházzal szemben lévő kavicsos "ABC"-parkoló fizetőssé válik, a tervek szerint február 15-től. Ezek után ingyenes parkolásra a belvárosban lényegében csak a posta parkkal szemben lévő "lottózó"-parkolóban lehet. Pedig szerettem a kavicsost, de annyi baj legyen. A kulturált belvárosi kép megér ennyi áldozatot.

A bejegyzés trackback címe:

https://siklos.blog.hu/api/trackback/id/tr543908358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása