70
2010. augusztus 12. írta: kristoforo

70

Nem tudom, hogy mennyire friss dolog ez, vagy csak én nem jártam arra, de Harkány Siklós felőli oldalán, egészen a piacig kihelyezésre kerültek maximálisan 70 km/h-t megengedő közlekedési jelzőtáblák. És ez egy marhára jó dolog, mindezidáig rosszul éreztem magam, mert nem tartottam ésszerűnek az üdülőterület elejétől érvényben lévő 50-es korlátozást, mert semmi sem indoklota, de mivel be kell, hát betartottam az előírt sebességet. Azonban nagyszerű döntés, hogy életbe lépett ez a 70-es dolog, mert ez már egy olyan tempó, ami abszolút ésszerű, és én személy szerint nem is akarok gyorsabban menni. Ha már kaptunk egy ilyen "ajándékot" hát becsüljük is azt meg.

A határ túloldalán bevett szokás, hogy a lakott területek azon részein, ahol nem indokolt az 50 km/h-s korlátozás, ott bizony megengedett a nagyobb sebesség (többnyire 70 km/h). Bár Horvátország Északi részén az a tapasztalatom, hogy írtó hosszúak a települések, amik ráadásul össze is nőttek, szóval némileg más a helyzetük, de mégis, valahogy közlekedőbarátabb az ottani hozzáállás. Nagyon jó, hogy Harkányban ez megvalósult, és most nem károgok azon, hogy korábban miért nem lehett ezt meglépni. Mindenesetre ésszerűnek tartanék egy másik útszakaszt is "70-esíteni", de az már Siklóson található. A Tesco, de legfőképp az Aldi megépülésével a város határa 100 méterekkel, majd egy kilométerrel Harkány felé tolódott. Véleményem szerint az itteni sebességkorlátozás egyszerűen agyrém. Nem volna helyes, és indokolt itt is 70 km/h-s táblákat felszerelni? Vagy még szopatjuk a közlekedőket egy darabig? Szerintetek?

A bejegyzés trackback címe:

https://siklos.blog.hu/api/trackback/id/tr32218119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása