Rajzolj logót a várnak!
2011. február 17. írta: kristoforo

Rajzolj logót a várnak!

Siklós honlapján a minap megjelent egy pályázati felhívás, melyben a Vár logójának megtervezésére verbuválnak jelentkezőket. Az elnyerhető összeg 30.000 Ft. Szép, dicséretes kezdeményezés, azonban van pár dolog amit nem teljesen értek, vagy nem világos.

A pályázati felhívás szerintem kissé hiányos, a címben még az szerepel, hogy a feladat a Vár logójának és arculatának elkészítése. Most akkor mi is? Csak logó, vagy teljes arculati elemek? Ha ez utóbbi, akkor talán érdemes volna meghatározni egy tartalmi követelményt (logóváltozatok, levél fejlécek, stb). Másrészt meg az alábbi néhány sor egy kicsit aggasztónak tűnik:

A beküldött anyagokat nem áll módunkban visszaadni. A beérkezett pályázatok alkotói tudomásul veszik, hogy a pályamunkák használatára minden jogot átad a jövőbeli használatra vonatkozóan a Siklósi Várszínház Nonprofit Kft-nek, továbbiakban szabadon felhasználhatja honlapján, kiadványaiban, marketing vagy promóció céljából.

Ez biztos, hogy így szokás? Ha minden pályázót díjaznak, hát rendben van. De ha csak egy nyertes van, akkor a helyezetlenek alkotását a későbbiekben felhasználni szerintem erősen aggályos (erkölcsileg etikátlan). Hiszen ez alapján nem szükséges a legjobb pályamű készítőjének jutalmazása, nyerhet az is, akinek majd a munkáját mégsem használják fel.
Minden esetre ha valaki késztetést érez, hát bátran vágjon bele és nyelje le ezt a kis békát, mert ha végül mégis csak az Ő munkája lesz a győztes, lehet hogy a legnagyobb jutalom az, ha aztán viszontláthatja saját művét különféle kiadványokon. Már csak egy jó ötlet kell.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://siklos.blog.hu/api/trackback/id/tr92668637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása